• Flexibele bakkerij systemen
  • Consistente producten van hoge kwaliteit
  • Uw project, onze verantwoordelijkheid
  • Garantie op langdurige prestatie

Frans van der Schoot, oprichter en eigenaar van het bedrijf, werd figuurlijk gezien in de bakkerij geboren. Hij hielp zijn grootvader en later zijn vader heel vaak in zijn ambachtelijke bakkerij die de gemeenschap dagelijks van vers brood voorzag.

Na zijn afstuderen als mechanisch engineer in 1984, is hij begonnen als technisch engineer bij SaBa, een groep van ongeveer 40 industriële bakkerijen in Nederland. Voor deze bakkerijen werkte hij aan diverse technische projecten, waaronder de realisatie van 15 compleet nieuwe bakkerijen in een periode van slechts 9 jaar.

Na een management buy-out van SaBa in 1993 startte hij zijn eigen, onafhankelijke bakkerij engineering bureau in Nederland onder de naam Project Techniek. Met een groeiend team van technische bakkerij consultants werden de (semi-) industriële bakkerijen in Nederland en België bediend met onder andere bakkerij projectontwikkeling, bakkerij engineering en aanbesteding en installatie van bakkerij systemen. Sindsdien zijn er meer dan 100 bakkerij projecten gerealiseerd.

Toen de magere jaren in de West-Europese bakkerij industrie aankwamen, is Frans zich in 2004 gaan richten op opkomende markten. Als bakkerij consultant zijn er vele investeerders en bakkerijen bediend met het uitvoeren van bakkerij projecten. Vanuit het kantoor in Dubai, welke in 2008 werd opgericht, zijn er met name projecten uitgevoerd in het Midden Oosten en Noord Afrika (MENA regio).

Sinds een aantal jaar is er vanuit de klant meer en meer vraag naar een totale en turn-key bakkerij oplossing. De positionering als Systeem Integrator van Integrated Bakery sluit aan bij deze vraag. “Met Systeem Integratie nemen wij het gehele proces bij de klant uit handen en garanderen daarmee de hoogste kans op success”, aldus Frans van der Schoot. Project Techniek herpositioneerde zichzelf, ontwikkelde een nieuwe huisstijl en sinds 2016 is de bedrijfsnaam veranderd in Integrated Bakery.

Van een nationaal bakkerij engineering bureau in 1993, naar een welbekende aanbieder van totale bakkerij oplossingen in de bakkerij industrie wereldwijd. Van een consultant die uren verkoopt naar een Systeem Integrator die de totale technische bakkerij oplossing verkoopt en daarbij alle verantwoordelijkheid neemt.

Op zoek naar low-capex oplossingen op basis van tweedehands?