Om de focus op Oost-Afrika verder uit te breiden gaat Integrated Bakery (IB) samenwerken met Willem Jongens van BakeKing Solutions (BKS). Willem Jongens zal IB lokaal vertegenwoordigen vanuit zijn kantoor in Nairobi, Kenia.

Er zijn 3 pijlers binnen de dienstverlening van BKS:

  1. Levering van grondstoffen
  2. Technisch onderhoud op productkwaliteitsproblemen en technische problemen op machines.
  3. Levering van bakkerij machines en totale oplossingen.

De samenwerking focust zich op pijler 3. Wanneer een klant behoefte heeft aan een totale (turn-key) oplossing en niet een individuele machine, zal BKS, IB vertegenwoordigen, aangezien IB, als Systeem Integrator, in staat is om verschillende bakkerijmachines, systemen en merken te combineren tot een compleet werkende technische oplossing.

Willem Jongens is al 35 jaar actief in de bakkerij industrie. Als jongste van een bakkers gezin, leerde Willem van jongs af aan wat het vak inhoudt en hoe om te gaan met de uitdagingen in de industrie. Hij heeft over de hele wereld gewerkt; van Nederland naar West-Indië, naar Saoedi Arabië, waar hij zowel ambachtelijke als industriële bakkerijen gemanaged heeft. Sinds 2012 woont Willem in Nairobi en startte recent zijn bedrijf BakeKing Solutions.

“Ik ken Willem al vele jaren. We hebben veel gesproken over de kansen in de Oost-Afrikaanse markt en hoe in te spelen op de behoefte. Omdat Willem de regio erg goed kent en hij zijn lokale kantoor heeft, heb ik vertrouwen in onze samenwerking en ben ik  enthousiast over de kansen in deze markt, aldus Frans van der Schoot, Oprichter/Algemeen Directeur van IB.

IB neemt van 28-30 november deel aan de Food & Drink East Africa beurs in de Dome evenement centrum Nairobi, Kenia.

Praat met ons mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Frans van der Schoot

Meer weten?

Frans van der Schoot
Algemeen directeur

Bellen: +31 654 924 641 Volg ons op LinkedIn
Op zoek naar low-capex oplossingen op basis van tweedehands?