Integrated Bakery en Dubet voeren bakkerijprojecten in Roemenië en omringende landen uit vanuit Nederland. Groei en verandering van de bakkerijsector in Roemenië zijn de belangrijkste redenen om een ​​partnerschap aan te gaan met Liviu Negreanu van Lear Comimpex en de activiteiten in Roemenië verder uit te breiden. Liviu Negreanu zal beide bedrijven lokaal vertegenwoordigen vanuit zijn kantoor in Boekarest.

Liviu Negreanu is al meer dan 40 jaar actief in de bakkerij-industrie en erfde de passie voor bakkerijontwerp en -innovatie van zijn ouders die vooruitstrevend waren op het gebied van bloemmolens en bakkerijen in Roemenië. Liviu deed ervaring op in bakkerijontwerp, onderhoud en inbedrijfstelling. Met de opgebouwde ervaring werkte hij de laatste 25 jaar als vertegenwoordiger voor vele leveranciers van bakkerijapparatuur uit heel Europa.

Roemenië is een brood etend land. Momenteel zijn er veel kleine ambachtelijke bakkerijen in Roemenië en een paar grote industriële bakkerijen. Als we kijken naar de stijgende vraag van verse en gezonde bakkerijproducten, dan zal er een behoefte ontstaan bij de ambachtelijke bakkerijen om te groeien naar semi-industriële grootte. Daarnaast is er een drive in Roemenië om de geïmporteerde volumes te verminderen aangezien 80% van de bevroren producten die worden verkocht, worden geïmporteerd uit het buitenland. Er is ook behoefte aan utilities-expertise bij het bouwen van een nieuwe fabriek, engineeringcapaciteit, installatie en inbedrijfstelling. Al deze expertise is nodig voor semi-industriële bakkerijprojecten.

‘In Roemenië zijn er tot nu toe geen leveranciers die geïntegreerde bakkerijoplossingen en -diensten aanbieden. Semi-industriële bakkerijoplossingen vereisen kennis van beschikbare oplossingen van verschillende (onbekende) leveranciers en ‘out-of-the-box’ engineering. Dit zijn twee van onze meest onderscheidende waarden’, zegt Dewanand Mahadew, CCO van Integrated Bakery and Dubet. ‘Voor klanten met een kleiner budget kunnen Dubet en Integrated Bakery tweedehands apparatuur of een combinatie van nieuwe en tweedehands integreren’, vervolgt Dewanand.

‘Met de steun van Liviu willen we een toonaangevende dienstverlener worden voor Roemeense bakkerijen en de sector in staat stellen om zijn kwaliteit en winstgevendheid te verbeteren. Met onze twee organisaties bevinden we ons in een perfecte positie om veel internationale bakkerijexpertise naar de Roemeense markt te brengen. Met onze formule stellen we de Roemeense bakkerij in staat om een ​​hoge restwaarde te krijgen voor bakkerij machines, terwijl we met onze technische expertise de koper in staat stellen producten van hoge kwaliteit te produceren met een lage kapitaalinvestering’, sluit Dewanand Mahadew af.

In de tussentijd zijn Integrated Bakery en Dubet al bezig met de ontwikkeling van een nieuw bakkerijproject en zijn ze benaderd door een bestaande Roemeense industriële bakkerij om de productielijnen van hun bestaande fabrieken te verkopen die binnenkort uit productie gaan.

Praat met ons mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Frans van der Schoot

Meer weten?

Frans van der Schoot
Algemeen directeur

Bellen: +31 654 924 641 Volg ons op LinkedIn
Op zoek naar low-capex oplossingen op basis van tweedehands?