Het afgelopen decennium is er door veel grote spelers op de bakkerijmarkt fors geïnvesteerd in massaproductielijnen. Deze lijnen zijn sterk geautomatiseerd, maar kunnen slechts een klein aantal verschillende producten produceren. Ze kunnen niet omgaan met variaties in het verwerkingsproces (bijv. rijzen, bakken en koelen) en/of frequente wisselingen. Hoe zijn de automatiseringsmogelijkheden voor middelgrote bakkerijen die over het algemeen actief zijn op de dagverse markt en worden uitgedaagd door de noodzaak om dagelijks een breed scala aan verse bakkerijproducten te leveren?

Deze middelgrote bakkerijen worden net als grote bakkerijen geconfronteerd met stijgende arbeidskosten. De behoefte aan automatisering, bijvoorbeeld om de arbeidskosten te verlagen is een probleem op westerse markten zoals de VS en Europa, maar ook op markten met lage arbeidskosten zoals China en Mexico.

Het is bekend dat de wereldwijd toonaangevende machinefabrikanten een sterke focus hebben op volledig geautomatiseerde oplossingen met een zeer hoge capaciteit (bijv. 10.000 (stok)broden tot 60.000 broodjes per uur). Wat relatief onbekend is, is dat er ook veel kleinere fabrikanten van machines zijn die innovatieve en hoogwaardige automatiseringsoplossingen aanbieden. Deze kleinere leveranciers zijn flexibeler in hun aanbod aan bakkerijen en maken productieautomatisering mogelijk in middelgrote bakkerijen met een grote behoefte aan productieflexibiliteit (veel kleine batches, veel omsteltijden).

Om tot dergelijke geautomatiseerde flexibele productieoplossingen te komen is een andere aanpak nodig: ‘out of the box’ denken en vanuit een op de klant toegespitst engineering perspectief. Deze aanpak kenmerkt zich door flexibiliteit, zoals creativiteit en kennis van beschikbare oplossingen van verschillende (onbekende) leveranciers. Deze oplossingen vereisen een System Integrator die in staat is om te (her) ontwerpen en engineeren op basis van technologische oplossingen van verschillende leveranciers om het proces van grondstoffen tot en met uiteindelijke verpakking te optimaliseren

Momenteel implementeren we een totaaloplossing voor een bakkerijproject in Engeland met machines van 18 verschillende leveranciers! Elk van hen draagt vanuit hun specialisatie bij aan het verkrijgen van een optimaal ontworpen productiefaciliteit met eigenschappen als; kleine footprint, arbeidsvriendelijk, laag energieverbruik, geautomatiseerde flexibele productie, schaalbaar (capaciteit), in de toekomst uit te breiden (mate van automatisering), etcetera. Een dergelijke aanpak zorgt voor een zeer flexibele oplossing met een lange levensduur welke in staat is om in te spelen op de behoeften van de toekomstige productie van (nieuwe) bakkerijproducten.

De toepassing van nieuwe, maar reeds bewezen technologieën of slimme oplossingen, zoals robots, automatisch geleide voertuigen (AGV’s), computerbesturing op hoog niveau en gegevensverzameling in de cloud, heeft de weg vrijgemaakt voor Flexibele Productie Automatisering. Dataverzameling en -opslag in de cloud in combinatie met software maakt het mogelijk om te rapporteren over de algehele effectiviteit van de apparatuur (OEE) en Tracking & Tracing, wat steeds belangrijker wordt vanuit het oogpunt van voedselveiligheid.

De conclusie is dat productieautomatisering niet alleen toegankelijk is voor grootschalige industriële bakkerijen met massaproductielijnen, maar ook voor semi-industriële bakkerijen met een hoge vraag naar productieflexibiliteit en/of een hoge ambachtelijke kwaliteit van de geproduceerde goederen. Daarnaast maakt flexibele productieautomatisering de weg vrij voor investeringen in activa met een veel langere levensduur, omdat ze zijn ontworpen om aan toekomstige behoeften en eisen te voldoen.

 

 

 

Praat met ons mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Frans van der Schoot

Meer weten?

Frans van der Schoot
Algemeen directeur

Bellen: +31 654 924 641 Volg ons op LinkedIn
Op zoek naar low-capex oplossingen op basis van tweedehands?