• Flexibele bakkerij systemen
  • Consistente producten van hoge kwaliteit
  • Uw project, onze verantwoordelijkheid
  • Garantie op langdurige prestatie
flexibele productie automatisering 4.0
Frans van der Schoot
Frans van der Schoot 3 minuten leestijd

Flexibele Productie Automatisering 4.0

Het afgelopen decennium is er door veel grote spelers op de bakkerijmarkt fors geïnvesteerd in massaproductielijnen. Deze lijnen zijn sterk geautomatiseerd, maar kunnen slechts een klein aantal verschillende producten produceren. Ze kunnen niet omgaan met variaties in het verwerkingsproces (bijv. rijzen, bakken en koelen) en/of frequente wisselingen. Hoe zijn de automatiseringsmogelijkheden voor middelgrote bakkerijen die over het algemeen actief zijn op de dagverse markt en worden uitgedaagd door de noodzaak om dagelijks een breed scala aan verse bakkerijproducten te leveren?

Lees blog
romanian flag
Frans van der Schoot
Frans van der Schoot 2 minuten leestijd

Integrated Bakery en Dubet versterken hun activiteiten in Roemenië via een partnerschap met Liviu Negreanu

Integrated Bakery en Dubet voeren bakkerijprojecten in Roemenië en omringende landen uit vanuit Nederland. Groei en verandering van de bakkerijsector in Roemenië zijn de belangrijkste redenen om een ​​partnerschap aan te gaan met Liviu Negreanu van Lear Comimpex en de activiteiten in Roemenië verder uit te breiden. Liviu Negreanu zal beide bedrijven lokaal vertegenwoordigen vanuit zijn kantoor in Boekarest.

Lees blog
boerenbrood
Frans van der Schoot
Frans van der Schoot 3 minuten leestijd

Vermaut’s Boerenbrood kiest voor een gebruikte lijn met hulp van Integrated Bakery en Dubet

Vermaut’s Boerenbrood uit het Belgische Lendelede had recent een dringende behoefte aan capaciteitsuitbreiding voor de grootbroodproductie. Een eis die gesteld werd bij het vergroten van de capaciteit, was een korte terugverdientijd op de investering. De oplossing voor hun business case bleek een gebruikte productielijn. Ik sprak met Alain Daniels van Vermaut’s Boerenbrood en met mijn collega Rino van der Burght (zuster organisatie Dubet) over dit uitdagende project.

Lees blog
Bakery System Integration
Frans van der Schoot
Frans van der Schoot 7 minuten leestijd

Bakkerij Systeemintegratie en het opzetten van een bakkerij

“Het opzetten van een (semi) industriële bakkerij vereist de integratie van individuele bakkerijsystemen tot een compleet werkend systeem, van silo tot verpakkingsmachine en zelfs daar voorbij (levering en distributie). En dat maakt de bestaansreden van een Systeemintegrator”, aldus Frans van der Schoot. Met meer dan 35 jaar ervaring in advies, engineering, fabrieksontwerp en installatie, deelt hij met ons hoe bakkerijen werken en groeien en wat hem een Bakkerij Systeemintegrator maakt. Lees hier het complete artikel gepubliceerd in European Baker & Biscuit Magazine.

Lees blog
Op zoek naar low-capex oplossingen op basis van tweedehands?