• Flexibele bakkerij systemen
  • Consistente producten van hoge kwaliteit
  • Uw project, onze verantwoordelijkheid
  • Garantie op langdurige prestatie
taknan jonoub bakery
Tak Nan Jonoub Food Industries
Iran

Beste toastbrood van Iran

De Tak Nan Jonoub industriële bakkerij is eigendom van de 3e generatie van een familie met achtergrond in de maalderij-industrie. In de state-of-the-art productiefaciliteit, met machines van Europese makelij, wordt een breed assortiment van bakkerijproducten gemaakt zoals crackers, koekjes en biscuit, lavash brood (een lokaal platbrood), croissants, berliner / donuts en zoet brood.  Vandaag de dag produceert Tak Nan Jonoub 70 ton producten per dag met lokale bloem. Hierdoor positioneert het bedrijf zich als de grootste en meest modern voedingsindustriegroep in Zuidwest Iran. Hoge kwaliteit producten geproduceerd met A-kwaliteit Europese machines onder de grootst mogelijke hygiënische omstandigheden zijn de grootste drijfveren achter hun succes.

Contact

Testimonial

Rasoul Meysami Fard
Rasoul Meysami Fard
Vice President Tak Nan Jonoub Food Industries

We wilden starten met de productie van toastbrood maar hadden een beperkt budget. Integrated Bakery benaderde het project vanuit een breed perspectief met betrekking tot product, bakkerijsystemen, merken, nieuwe en gebruikte machines, installatie en training. Het resultaat; we produceren het beste toastbrood van Iran met een semi-automatische oplossing met een combinatie van gebruikte en nieuwe machines. Het advies van Integrated Bakery bespaarde ons ook een investering in 3 wagenovens (€ 90.000). Ik raad Integrated Bakery zeker aan, aangezien zo’n project verder gaat dan alleen bakkerijmachines aankopen.

Klantbehoefte

De eigenaren, twee broers, hebben veel internationale (product) kennis. Zij wilden hun product portfolio uitbreiden en vanuit Europa kenden zij het smakelijke toastbrood. Toastbrood met deze kwaliteit was niet verkrijgbaar in de Iraanse markt, maar er was wel vraag naar. Ze wilden het beste toastbrood van Iran gaan produceren, maar hadden een beperkt budget voor de machines.  Integrated Bakery kreeg (na een succesvolle implementatie van een croissantlijn en een berliner lijn) de opdracht om de machines te leveren en, in combinatie met hun (proces) kennis, een succesvol project te realiseren.

Bakkerijoplossing

De omvang van de IB services voor dit project:
  • Levering van een semiautomatische bakkerijoplossing
  • Technische opstart
  • Training van het bakkersteam en ook de technische mensen
  • Ontwikkelen van een recept voor toastbrood van 480 en 730 gram (eindproduct)
  • Definiëren van het recept en de proces parameters
Gezien het beperkte budget was een nieuwe, hoge kwaliteit bakkerij oplossing niet haalbaar. De eigenaren stonden ook op voor gebruikte bakkerijmachines. We vonden een compleet gereviseerde WP Haton toastbroodlijn die paste bij de klantbehoefte en het budget. Naast de levering van de gebruikte toastbroodlijn, leverden we ook nieuwe machines om de semiautomatische oplossing te completeren; koppels, rijskast, wagenovens, koeling en een snij- en verpakkingsmachine. Het referentieproduct in Duitsland, Harry’s botertoast, werd gekocht en we analyseerden de ingrediënten en het recept. We ontwikkelden een recept en namen contact op met de lokale ingrediënten leverancier om samen de beste broodverbetermiddelen te bepalen. We hebben de lijn samen met de monteurs van Tak Nan geïnstalleerd en hebben onze bakkerijspecialist naar Iran laten gaan om de lijn op te starten. Tijdens dit bezoek heeft onze bakkerijspecialist het voordeeg geïntroduceerd. Uiteindelijk werd het recept in combinatie met het voordeeg besproken en vastgelegd gedurende de opstart Onze klant was zeer tevreden. We gingen verder dan enkel de technische opstart van de lijn. We zorgden er ook voor dat het juiste product van de lijn kwam en regelde financiële zaken via de Rabobank. De productie en verkoop van het toastbrood zijn inmiddels succesvol gestart.
Frans van der Schoot

Meer weten?

Frans van der Schoot
Algemeen directeur

Bellen: +31 654 924 641 Volg ons op LinkedIn
Op zoek naar low-capex oplossingen op basis van tweedehands?