• Flexibele bakkerij systemen
  • Consistente producten van hoge kwaliteit
  • Uw project, onze verantwoordelijkheid
  • Garantie op langdurige prestatie
bakkerij robot
Bakkerij automatiseringsproject
Buiten europa

Industrieel volume met ambachtelijke productiemethoden

Het bakkerij automatiseringsproject is uitgevoerd voor een organisatie met verschillende restaurantketens en bakkerswinkels. Alles wat zij verkopen is huisgemaakt in eigen productiefaciliteiten. Ze hebben een breed assortiment aan cakes, groot brood en allerlei typen broodjes, met en zonder huisgemaakte vulling. Kwaliteit en vakmanschap zijn de kernwaarden voor het bedrijf.

 

Contact

Klantbehoefte

De bakkerij is verdeeld over vier verdiepingen. Op één van de verdiepingen wordt het brood geproduceerd. De processen voor de dagelijkse productie van brood zijn erg arbeidsintensief. Om de toenemende vraag naar hun producten te kunnen produceren moet de bakkerij dringend zijn huidige productiemethoden automatiseren. Samen met een hoger niveau van automatisering is er ook de behoefte aan het behoud van flexibiliteit. Het productassortiment is zeer breed, waardoor er kleine productie-runs gedraaid worden. De laatste jaren heeft de klant de markt verkend op zoek naar een oplossing, maar deze hebben ze niet kunnen vinden.

Bakkerij-oplossing

Integrated Bakery heeft een unieke combinatie van verschillende technieken ontwikkeld om daarmee maximale flexibiliteit en het hoogste niveau van automatisering te kunnen bieden voor het produceren van hun specialiteiten. Als systeem integrator hebben we dit project aangenomen. Dit betekent dat we niet alleen de oplossing ontwikkeld hebben maar ook de machines geleverd en geïnstalleerd hebben. Daarnaast project management, het opstarten en testen van de machines, het trainen van de mensen tot de uiteindelijke overdracht richting de klant. Het verbouwen van de productiefaciliteit is gebeurd onder leiding en supervisie van Integrated Bakery. Alle bakkerij machines komen van West-Europese leveranciers. Het naar binnen brengen van de grote onderdelen en machines was een grote uitdaging omdat de bakkerij op de eerste verdieping huisvest en de productie door moest gaan. Na de installatie zijn we gestart met de inbedrijfname in 4 fases. Het project was meer dan het binnenbrengen van nieuwe machines en technieken. Het productieteam moest werken met de nieuwe hightech installatie en dit vereist een hele andere mind set van de complete organisatie. Daarom was het trainen van het productieteam en management support onderdeel van dit succesvolle project.

Project details

  • Kleinbroodlijn met tussenrijskast voor verschillende type klein brood en familie broden;
  • Narijzen gebeurt middels nieuwe karren in de bestaande rijskast;
  • Automatische ontlader voor bakplaten, gevolgd door een transportbaan voor de afwerking en decoratie van het product;
  • 2 multideck ovens met een robot voor laden en ontladen van de etages;
  • Na de geïntegreerde koeloplossing worden de platen getransporteerd naar de verpakkingsafdeling;
  • Aan het einde van de lijn brengt een karrenlader de lege bakplaten terug naar de productielijn.
Frans van der Schoot

Meer weten?

Frans van der Schoot
Algemeen directeur

Bellen: +31 654 924 641 Volg ons op LinkedIn
Op zoek naar low-capex oplossingen op basis van tweedehands?