• Flexibele bakkerij systemen
  • Consistente producten van hoge kwaliteit
  • Uw project, onze verantwoordelijkheid
  • Garantie op langdurige prestatie
Gourmand Take & Bake
Gourmand
België

Specialist in diepvries bladerdeegproducten

Al meer dan 30 jaar is Gourmand dé specialist in diepvries bladerdeegproducten. Vanuit de industriële productiefaciliteit in Moeskroen (België) levert Gourmand haar klanten (ambachtelijke bakkers, retailers, horeca- en foodservice) zoete en hartige bake-off producten. De producten van Gourmand worden in meer dan 50 landen verkocht aan de consument.

Contact

Testimonial

Piet Willems
Piet Willems
Bakkerij Manager Gourmand

Integrated Bakery heeft als projectleider de uitbouw van onze industriële bakkerij (diepvries bladerdeegproducten) gerealiseerd. Ze zijn hierbij steeds het aanspreekpunt geweest voor alle leveranciers en ze hebben de coördinatie op zich genomen voor het complete project. Integrated Bakery was de noodzakelijke schakel in de multidisciplinaire aanpak van het optrekken van het gebouw tot en met de operationele productie.

Klantbehoefte

Gourmand is een sterk groeiend bedrijf, dat vanwege de groei moest uitbreiden. Met deze uitbreiding kwamen meerdere complexe bakkerij technische vraagstukken naar boven. Daarnaast had Gourmand een relatief nieuwe en onervaren technische staf, die het omvangrijke project als zodanig niet aankon. Verder had de eindverantwoordelijke, Piet Willems, tijdgebrek om zichzelf full-time in de technische vraagstukken te verdiepen. Dit is voor Gourmand reden geweest om Integrated Bakery in te schakelen voor het complete technische aspect van het project.

Bakkerij oplossing

In 2012 is gestart met de ontwikkeling van de uitbreiding van de productiecapaciteit voor de productie van croissants. Hiertoe is het productiegebouw uitgebreid en is er een industriële productielijn bijgekomen. Er is tevens ruimte gecreëerd voor nog een extra toekomstige lijn.

Integrated Bakery is betrokken geweest bij het gehele traject van planontwikkeling tot en met de realisatie en in bedrijf name van de bakkerij. Dit betrof zowel de selectie en begeleiding van de bouwkunde als de bakkerij techniek, technische installaties en het opleiden van de technische staf.

Project details

Er is een nieuwe croissant productielijn geïnstalleerd met de hoogste capaciteit van Europa. Voor het voeden van de productielijn is gekozen voor een nieuw type continukneder, waardoor een betere constante kwaliteit deeg geproduceerd kan worden. Hierdoor is de kwaliteit van de producten van Gourmand nog beter geworden.

Frans van der Schoot

Meer weten?

Frans van der Schoot
Algemeen directeur

Bellen: +31 654 924 641 Volg ons op LinkedIn