• Flexibele bakkerij systemen
  • Consistente producten van hoge kwaliteit
  • Uw project, onze verantwoordelijkheid
  • Garantie op langdurige prestatie
Euro Pizza
Euro Pizza Products
Nederland

Premium kwaliteit pizza deeg

Euro Pizza Products is een producent van diverse pizza gerelateerde producten en levert sinds 1993 onder andere kwalitatief hoogwaardig pizzadeeg aan afnemers in binnen en buitenland.

Het bedrijf is destijds opgericht als toeleverancier van de franchise keten “New York Pizza”, welke inmiddels is gegroeid tot de grootste pizza franchise keten van Nederland. Euro Pizza Products is in al die jaren meegegroeid met “New York Pizza” en zijn inmiddels ook leverancier van een groot aantal gerenommeerde pizzaketens, cateraars, hotels, groothandels en attractieparken.

Het bedrijf blijft groeien.

Contact

Testimonial

Philippe Vorst
Philippe Vorst
Directeur Euro Pizza Products (New York Pizza)

Wij beschouwen Integrated Bakery als een partner in business. Door de zeer goede samenwerking is bij Euro Pizza Products slechts beperkte kennis van onze apparatuur nodig. De kennisoverdracht en het advies van Integrated Bakery is noodzakelijk voor Euro Pizza Products. Het is dan ook niet voor niets dat wij al sinds 1997 gebruik maken van de diensten van Integrated Bakery.

Klantbehoefte

Sinds de oprichting en het ontwikkelen van de eerste productielocatie neemt Integrated Bakery de volledige ontwikkeling, het management en de uitvoering van de nieuw- en verbouw projecten voor zijn rekening binnen de bakkerij. Denk hierbij aan het bedenken van de oplossing, het ontwikkelen van de bakkerij lay-out, het aanvragen van de diverse technieken en het bakkerij project management. Binnen het laatste bakkerijproject moest een oplossing komen voor de toenemende vraag naar pizza deegbollen.

Bakkerijoplossing

Om hieraan te kunnen voldoen was uitbreiding van de productiecapaciteit nodig. Dit is gerealiseerd met een extra deeglijn en capaciteit verhoging van de lijnen door automatisering en overschakeling naar in line vriezen en verpakken. De productie uitbreiding moest binnen de huidige bebouwde oppervlakte gerealiseerd worden. Verhuizen van de productie naar een ander pand was niet gewenst. De toenemende productie vroeg bovendien meer koelruimte. De benodigde ruimte werd gevonden door de oudste lage bakkerij af te breken en een bakkerij met een verdieping, op de vrijgekomen oppervlakte, te bouwen. Om dit te kunnen realiseren is een tijdelijke productie ruimte gebouwd in het magazijn en tijdelijk een shock vriezer geplaatst in de laadkuil. In de nieuwbouw wordt het deeg nu op de 1e verdieping gemaakt en opgebold. De spiraalvriezer transporteert tijdens het vriezen de bollen naar de begane grond waar ze in line worden verpakt en gepelletiseerd. De vers productie voor New York Pizza wordt op de 1e verdieping in de speciale pizza kratjes gelegd en middels een speciaal hiervoor ontworpen liftje naar de begane grond getransporteerd waar ze direct in een walking beam uitkomen binnen de koelcel.
Frans van der Schoot

Meer weten?

Frans van der Schoot
Algemeen directeur

Bellen: +31 654 924 641 Volg ons op LinkedIn
Op zoek naar low-capex oplossingen op basis van tweedehands?