• Flexibele bakkerij systemen
  • Consistente producten van hoge kwaliteit
  • Uw project, onze verantwoordelijkheid
  • Garantie op langdurige prestatie
the finishing touch logo
Delightful Foods
Mumbai, India

Dessertfabriek

Bharat Vasandani, oprichter en CEO van Delightful Foods, wilde een nieuwe categorie creëren in de snelgroeiende verpakte levensmiddelenindustrie in India door een ultramoderne fabriek voor bevroren dessertproductie in Mumbai (start-up) te bouwen. Samen met Integrated Bakery werkte hij het concept van de bakkerij uit in 2012. De bouw werd gestart in 2013 en de bakkerij ging in 2016 in productie.

Contact

Testimonial

Bharat Vasandani
Bharat Vasandani
oprichter en CEO Delightful Foods

Na een succesvolle haalbaarheidsstudie, voltooid door Integrated Bakery, hebben we het team opdracht gegeven om te beginnen met de complete projectuitvoering van onze bevroren dessertproductie faciliteit in Mumbai. Het zeer ervaren IB-team was een aangename partner in het project.

Klantbehoefte

Delightful Foods wilde hoogwaardige verpakte Europese cakes op de markt brengen voor Indiase consumenten. Ze wilden beginnen met een marktonderzoek en pre-haalbaarheidsstudie om de levensvatbaarheid te leren kennen van het bouwen van een bevroren dessertproductie fabriek in Mumbai. Ten aanzien van de kwaliteit wilden ze geen concessies doen. Ze waren op zoek naar een westerse zakenpartner die toezicht hield op de enorme mogelijkheden in de bakkerij-industrie als het gaat om; product, bakkerijtechnieken, systemen en merken.

Bakkerijoplossing

Eerst voltooiden we de pre-haalbaarheidsstudie die inzicht gaf in de benodigde investeringen, productiemogelijkheden, potentiële rendementen en details over projectimplementaties, mocht het project doorgaan.

Daarna kreeg Integrated Bakery de opdracht voor de bouw van de productiefaciliteit (nieuwbouw) die bestond uit; productontwikkeling, planontwikkeling, aankoop van bakkerijmachines, management van de installatie, inbedrijfname en training van de productiemedewerkers.

Een hoge hygiënestandaard is van groot belang, omdat het vaak ongebakken producten betreft, waarbij de kans op besmetting veel groter is.

Project details

  • 15.000 m² ultramoderne, temperatuur gestuurde semi-automatische productiefaciliteit in Mumbai;
  • Eigen R & D lab en testfaciliteiten;
  • A-kwaliteit bakkerijmachines uit Europa;
  • Nadruk op hygiëne, veiligheid & automatisering (Europese norm);
  • Flexibel systeem om meerdere soorten producten te verwerken in verschillende dessertcategorieën;
  • Produceert bevroren en vers gebak;
  • Continue productiecapaciteit van 400 kg / uur; dit kan worden verhoogd tot 600 kg / uur met minimale investering. En de faciliteit is verder schaalbaar;
  • Complete bakkerij-inventaris; mixers, geautomatiseerde assemblagelijn, cake snijmachine, shock vriezer, ovens, verpakkingsmachines;
  • Eigen waterzuiveringsinstallatie.
Frans van der Schoot

Meer weten?

Frans van der Schoot
Algemeen directeur

Bellen: +31 654 924 641 Volg ons op LinkedIn