• Flexibele bakkerij systemen
  • Consistente producten van hoge kwaliteit
  • Uw project, onze verantwoordelijkheid
  • Garantie op langdurige prestatie
Danvo Bakeries
Danvo Bakeries
Nederland

Specialist in bake-off brood producten

Danvo Bakeries is een producent van voorgebakken en diepgevroren broodspecialiteiten, gevestigd in het Brabantse Riel. Danvo produceert allerlei soorten brood en broodjes, bestemd voor de horeca, food service en food retail, wereldwijd Speerpunt hierbij is de continue ontwikkeling van nieuwe soorten en smaken, waarbij sterk gekeken wordt naar de toepassing van nieuwe ingrediënten of vergeten grondstoffen die weinig gebruikt worden binnen de bestaande broodmarkt.

Contact

Testimonial

Ralph van Iersel
Ralph van Iersel
Algemeen Directeur Danvo Bakeries

IB heeft getoond over de juiste kunde en kennis te beschikken om ons optimaal te ondersteunen”. “Dit is toch een heel groot project, maar IB draait daar zijn hand niet voor om. We zijn heel tevreden over de samenwerking.

Klantbehoefte

Danvo Bakeries investeert in de toekomst en wilde haar capaciteit vervijfvoudigen om zo hun constante groei te faciliteren. De productielijn moest grotendeels gerealiseerd worden in het bestaande pand, welke op diverse plaatsen moest worden uitgebreid en verhoogd. Een groot en complex bakkerij project waarbij Integrated Bakery betrokken werd.

Bakkerij oplossing

Integrated Bakery werd bij het project betrokken toen er al principe keuzes waren gemaakt voor de meeste hoofdleveranciers van de bakkerijmachines. Wij hebben de definitieve offertes beoordeeld wat heeft geleid tot diverse aanpassingen en verbeteringen. Vervolgens heeft Integrated Bakery het ontwerp verzorgd van alle benodigde elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. In het vervolgtraject van het project verzorgde we het volledige projectmanagement. Dit betreft alle facetten van het project, waaronder de bakkerijtechniek, benodigde bouwkundige aanpassingen en installatietechniek. Dit uiteraard in nauwe samenwerking met het projectteam van Danvo Bakeries.

Project details

  • Gedurende de ontwerp en aanbesteding fase van het mechanische en elektrische bestek is er gekeken naar energie verbruik en geluidsemissie van de diverse machines
  • 5000 kilo deeg kan maximaal 1 uur voorrijs krijgen. Hiermee is de rijskast niet meer nodig
  • Een 4- etage tunneloven
  • Er is een maximale benutting van de beschikbare ruimte gerealiseerd
  • Er is een bakkerij productielijn ontwikkelt waarmee bevroren deeg en voorgebakken brood geproduceerd kan worden
Frans van der Schoot

Meer weten?

Frans van der Schoot
Algemeen directeur

Bellen: +31 654 924 641 Volg ons op LinkedIn
Op zoek naar low-capex oplossingen op basis van tweedehands?