• Flexibele bakkerij systemen
  • Consistente producten van hoge kwaliteit
  • Uw project, onze verantwoordelijkheid
  • Garantie op langdurige prestatie
Chocolatier Verleye
Chocolaterie Verleye
België

Klantintroductie

Chocolaterie Verleye is een in 1993 opgerichte Chocolaterie in Turnhout die zich specialiseert in de productie van verschillende soorten Belgische bonbons, in België vaak bekend als “pralines”. De chocolaterie bouwde in die jaren een reputatie op van kwaliteit door alleen met 100% verse en pure producten te werken. Later werd op verzoek van zeer tevreden klanten het aanbod verder uitgebreid met fijne patisserie en dessertkoekjes.

Chocolaterie Verleye onderscheidt zich van de concurrentie door op grote schaal, maar toch ambachtelijk te produceren, waarbij kwaliteit en flexibiliteit worden gewaarborgd.

Contact

Testimonial

Jan Verleye
Jan Verleye
Directeur/Eigenaar Chocolaterie Verleye

Integrated Bakery bracht de technische kennis in huis die ik nodig had bij het realiseren van de nieuwbouw. Met de juiste oplossingen en goede communicatie hebben we een atelier gerealiseerd waar ik zeer trots op ben.

Klantbehoefte

Door de wereldwijd steeds grotere behoefte aan hoge kwaliteit bonbons, in combinatie met de steeds hogere eisen voor productiefaciliteiten qua regelgeving en keurmerken, besloot Jan Verleye om een compleet nieuwe productiefaciliteit neer te zetten. De nieuwe productiefaciliteit moest de toekomstige groei qua capaciteit aankunnen. Daarnaast had Jan Verleye in samenwerking met sterrenkok Bart Desmidt een nieuw concept ontwikkeld en geïntroduceerd genaamd BbyB. Omdat Jan Verleye een chocolatier/patissier pur sang is had hij behoefte aan een kennispartner die hem kon helpen met de ontwikkeling van de nieuwe productiefaciliteit en daarnaast de bouw van het pand kon begeleidden. Zo kon Jan Verleye zich bezig houden met wat hij zelf het leukst vindt: Het ontwikkelen en produceren van pralines!

Bakkerij oplossing

Integrated Bakery is vanaf de prille start bij het project betrokken geweest. In samenwerking met de architect en Jan Verleye zelf is een verrassend mooi en functioneel pand ontwikkeld waarin de chocolaterie/patisserie gevestigd kon worden. Integrated Bakery verzorgde voor het pand de projectbegeleiding voor alles betreffende de binnenbouw en afwerkingen, waarbij de architect zich bezig hield met de buitenbouw en afwerkingen. Daarnaast hebben we ten aanzien van de technische oplossing zowel de plantontwikkeling (bakkerij lay-out) als de realisatie en het projectmanagement verzorgd. Een totaaloplossing dus.

Project details

Ten aanzien van de lay-out is gewerkt met een centrale corridor van waaruit de diverse productieruimten eenvoudig bereikbaar zijn. Nagenoeg het gehele pand is voorzien van een beloopbaar plafond waarboven zich de technische installaties bevinden. Hierdoor werd het mogelijk om de productieruimten zeer strak en hygiënisch uit te voeren met zo min mogelijk leidingwerk, een epoxy troffelvloer en wandbeschermingsplinten. De nieuwe chocolaterie/patisserie van Chocolaterie Verleye is in het voorjaar van 2014 in bedrijf genomen. Het is een prachtige productiefaciliteit geworden met een zeer hoog niveau qua afwerking, hygiëne, klimaatbeheersing en duurzaamheid.
Frans van der Schoot

Meer weten?

Frans van der Schoot
Algemeen directeur

Bellen: +31 654 924 641 Volg ons op LinkedIn
Op zoek naar low-capex oplossingen op basis van tweedehands?