• Flexibele bakkerij systemen
 • Consistente producten van hoge kwaliteit
 • Uw project, onze verantwoordelijkheid
 • Garantie op langdurige prestatie
Amstelveld
Bakkerij Amstelveld
Nederland

 

Industriële kleinbroodbakkerij

Bakkerij Amstelveld is één van de modernste industriële kleinbroodbakkerijen van Nederland. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in het bakken van zacht kleinbrood voor de horeca, horeca groothandel en grootverbruikers. Het gehele productieproces is geautomatiseerd wat de kwaliteit gunstig beïnvloedt. Een zeer groot deel van de productie wordt direct na het verpakken versneld ingevroren.

Contact

Testimonial

Danny Ilcken
Danny Ilcken
Directeur/Eigenaar Bakkerij Amstelveld

In 1998 bouwden wij in samenwerking met Integrated Bakery onze bakkerij en sindsdien zijn ze betrokken geweest bij alle optimalisaties en uitbreidingen. Ze zijn het verlengstuk van onze kennis met als sterk punt het praktisch meedenken met onze organisatie. Waar een machineleverancier nog wel eens wegloopt voor een probleem doet Integrated Bakery dat niet en komt altijd met een passende oplossing.

Klantbehoefte

Bakkerij Amstelveld investeert in de toekomst en in duurzaamheid. Daarbij accepteren ze langere terugverdientijden. Er was behoefte aan een capaciteitsverhoging en in het verlengde daarvan een 2e productielijn. Integrated Bakery is in 2015 ingeschakeld om te onderzoeken wat de best passende oplossing is voor deze behoefte en om vervolgens de gekozen oplossing verder uit te werken en te realiseren.

Bakkerijoplossing

Aan de hand van diverse capaciteitsberekeningen (afhankelijk van de procesparameters en tekeningen) is de lay-out ontworpen. Op basis van de lay-out waren diverse oplossingen mogelijk. Echter omdat het realiseren van een 2e productielijn grote invloed heeft op de bestaande productie is begonnen met de bouw van de spiraalvriezer en realisatie van een geautomatiseerde dozen inpak en palletiseer unit. De spiraalvriezer en verpakkingsafdeling zijn aangesloten op de bestaande lijn (die in 1998 met behulp van Integrated Bakery is gebouwd). Hiermee heeft deze lijn direct profijt van de inpak en palletiseer unit en kunnen de omwikkelde pallets door middel van AGV’s direct naar het volautomatische diepvriesmagazijn getransporteerd worden. Bovendien kan door de grotere spiraalvriezer de bestaande lijn weer op volle capaciteit draaien voor de nieuwe verpakkingen en producten waar de bestaande vriezer te klein voor was. Hiermee kan de aanschaf voor de tweede productielijn waar de plannen voor klaar zijn nog enige tijd uitgesteld worden.

Aanpak

Op basis van de tekeningen en berekeningen heeft Integrated Bakery offertes aangevraagd bij door Bakkerij Amstelveld geaccepteerde en geprefereerde leveranciers. De offertes zijn door ons in matrixen gezet en vergeleken. Een eerste selectie van leveranciers is op locatie op bezoek geweest om hun aanbieding te kunnen toelichten en hebben daarbij de specifieke en aanvullende wensen van Bakkerij Amstelveld toegelicht gekregen. Vervolgens hebben deze leveranciers hun offertes aangepast en heeft Integrated Bakery in nauw overleg met Bakkerij Amstelveld de uiteindelijke leveranciers gekozen en zijn de opdrachten gegund. In het vervolgtraject hebben we het volledige projectmanagement verzorgt. Dit betreft alle facetten van het project, waaronder de bakkerijtechniek, benodigde bouwkundige aanpassingen en installatietechniek. Dit uiteraard in nauwe samenwerking met de directie van Bakkerij Amstelveld. Omdat de grote spiraal vriezer op een bordes gebouwd moest worden om ruimte voor de casepacking te creëren met een minimum aan kolommen waren we leading in het ontwerp van de fundatie, staalconstructie, aansturing constructeur, leverancier van de spiraalvriezer en staalbouwbedrijf. Een architect is alleen ingeschakeld voor de bouwaanvraag en de daarvoor benodigde tekeningen en contacten met de Gemeente. De aanvraag voor de selectie van de bouwkundige aannemer is door Integrated Bakery gemaakt.

Project details

 • Spiraalvriezer; band breedte 600, band lengte 1000 m, dubbele toren.
 • Doosopzetter voor vouwdozen met hotmelt sluiting.
 • Case packing met 2 vision en delta robots, 15 dozen per minuut.
 • Dozensluiter met tape.
 • Labelprinters en dispensers.
 • Label scanning.
 • Palletiseer Robot; pakt lege pallets van een ingevoerde stapel, stapelt de dozen in diverse patronen.
 • Pallet transport met in line wikkelen met rekfolie.
 • Pallet labeling.
 • Overgave naar pick positie van AGV.
Frans van der Schoot

Meer weten?

Frans van der Schoot
Algemeen directeur

Bellen: +31 654 924 641 Volg ons op LinkedIn
Op zoek naar low-capex oplossingen op basis van tweedehands?